Nyheter

AkkaFRAKT förvärvar BGF Skåne AB


Publicerad 150227 Vill du veta mer? info@akkafrakt.se


Lars Heidenberg, AkkaFRAKTs VD och Bengt Andersson, VD och ägare av BGF Skåne AB har kommit överens om att BGF förvärvas av AkkaFRAKT.

BGF Skåne AB, som bedriver godsförmedling, har förvärvats av AkkaFRAKT. Under våren 2015 integreras BGF med AkkaFRAKTs affärsområde Logistik och all ordertrafik sköts från gemensamt kontor och terminal på Hemsögatan i Malmö.

- Vi vet sedan tidigare att BGF är ett synnerligen välskött företag och står för samma värderingar som AkkaFRAKT. Därför är det enkelt beslut, när tillfälle ges, att vara med att fortsätta utveckla BGF för framtiden, säger Lars Heidenberg, VD, AkkaFRAKT.

- BGF har haft ett långvarigt samarbete med AkkaFRAKT, och vi vet vad de står för. Därför känns det tryggt att BGFs personal går in i AkkaFRAKT och bidrar bland annat med sin kompetens och sitt kontaktnät, säger Bengt Andersson, VD, BGF Skåne AB.

Det finns främst två skäl till försäljningen. Dels går BGFs ägare Bengt Andersson snart i pension, och dels behövs det investeras i företaget.  Förvärvet av BGF innebär att AkkaFRAKT kommer att göra de satsningar som behövs för att höja servicenivån ytterligare till kund.

- BGF blir ett bra tillskott till AkkaFRAKT och kommer att bidra till en gynnsam förädling av verksamheten, säger Laslo Farago, Affärsområdeschef Logistik vid AkkaFRAKT.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Heidenberg, VD AkkaFRAKT: +46 709 114 901 
lars.heidenberg@akkafrakt.se

Bengt Andersson VD BGF Skåne AB +46 705 92 50 80
bengt@bgf.se

BGF Skåne är ett godsförmedlingsföretag med mer än 100 års samlad erfarenhet. Ett starkt kvalitetstänkande genomsyrar organisationen. BGF har tillgång till terminal med möjlighet till mellanlagring, omlastning och daglig distribution inom Skåne. BGF förmedlar och producerar transporttjänster med egna fordon, och omsätter 24 miljoner kronor. Huvudkontoret ligger i 
Malmö. www.bgf.se.

AkkaFRAKT är en transport- och logistikkoncern i södra Sverige som levererar tjänster inom entreprenad, jordbruk, handel och industri. Ledorden är kundanpassning, tillgänglighet och kompetens. Kunderna är både små och stora företag, offentlig sektor och privatpersoner.
AkkaFRAKT har cirka 500 fordon, omsätter 800 miljoner kronor och har kontor i Dalby, Lund, Malmö (HK) och Åhus.