E-tjänster

AkkaFRAKTs elektroniska tjänster.

Vill du minska din administrationstid och få all information du behöver kring din orderhistorik på ett säkert sätt? Med AkkaFRAKTs e-tjänster kan du bland annat lägga en order digitalt via KundWEBB, se orderstatus och få e-fakturor. Du kan även få olika sorters underlag till ditt företags ekonomisystem.

AkkaFRAKTs KundWEBB och tillhörande meddelandetjänster erbjuder dig uppdaterad information i realtid. Du får med våra e-tjänster minskad ledtid för dina uppdrag och risken för manuella fel minimeras. Vi har ett flertal olika tjänster för att förenkla din transportadministration. Du kan använda alla tjänster eller bara de delar som är lämpliga för ditt företag.

Grunden för tjänsterna är vårt interna affärssystem, ordertrafiken i våra fordon via surfplattor och smartphones, vår KundWEBB, samt meddelanden via sms och e-post. Till detta finns även möjlighet att koppla ditt företags affärssystem till vårt affärssystem via olika typer av utvecklingsgränssnitt.

AkkaFrakt kundwebb process

E-order
För att förenkla och snabba upp orderhanteringen erbjuder vi olika möjligheter att lägga order:

  • Direkt från kundens affärssystem (EDI-koppling)
  • Orderformulär via e-post
  • Orderläggning direkt i vår KundWEBB

E-order minimerar dubbelarbete och minskar risken för manuella fel som till exempel otydliga beställningsdokument eller missförstånd på telefon.

Statusmeddelande via sms eller e-post
För att du ska kunna följa din order har du möjlighet att via e-post eller sms få statusuppdateringar på när ditt uppdrag är mottaget, planerat, påbörjat och utfört. Fördelen för dig som kund är att du hela tiden vet vad senaste status är, till exempel när uppdraget är utfört och du kan köra igång nästa steg i projektet. Du har även möjlighet att få dagliga rapporter på dina uppdrag där du till exempel kan se vilka uppdrag som är slutförda under föregående dag.

Uppföljning, rapporter och realtidsinformation via vår KundWEBB
Genom att logga in på vår KundWEBB kan du följa dina uppdrag. Du ser här alla dina uppdrag och vilken status de har. Du kan söka efter ett specifikt uppdrag, skriva ut olika typer av rapporter eller tanka ner rådata till Microsoft Excel för att jobba vidare med informationen. Du kan givetvis följa både aktuella uppdrag och tidigare utförda uppdrag. Den historiska informationen gör det möjligt för dig att arbeta med olika former av nyckeltal och på så sätt följa upp din verksamhet.

Vinsterna för dig som kund är många. Du får tillgång till all information dygnet runt, ledtiderna minskas, vilket gör att du snabbare kan fakturera dina kunder. Du får en enklare administration genom att du slipper göra egna sammanställningar eller mata in informationen en extra gång. Du säkerställer en hög kvalitetsnivå eftersom beställningar behandlas digitalt i stället för med transportsedlar.

Positionering och föravisering
Våra fordon är utrustade med fordonsdatorer och vi vet hela tiden var varje fordon är. Detta underlättar vår planering och vi kan även använda detta för att garantera säkerheten att ett fordon inte avviker från bestämd rutt. Det gör också att vi kan avisera dig när ett fordon närmar sig leveransstället och det till exempel är fem eller 30 minuter kvar till beräknad leverans.

E-fakturor
Istället för den traditionella pappersfakturan kan vi skicka våra fakturor elektroniskt till dig. Detta minskar inte bara miljöpåverkan utan snabbar även upp processen. Du kan kontrollera en faktura i direkt anslutning till transportens utförande och på så sätt även snabbare få betalt av dina kunder. Om ditt företag har elektronisk leverantörsfakturahantering, vilket idag är väldigt vanligt hos medelstora och stora företag, slipper ni scanna pappersfakturorna och de administrativa kostnaderna minskar.

Den enklaste formen av elektronisk faktura är att vi skickar fakturan per e-post som en bifogad PDF-fil. Men vi kan även bygga kopplingar direkt till ert affärssystem, via EDI och fakturaväxlar. Vi kan även ta emot PDF-faktura från våra leverantörer. Kontakta vår ekonomiavdelning för mer information.